Najstariji aktivni muzičar preminuo u 103. godini

Izvor: Blic, 04.Dec.2011, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najstariji aktivni muzičar preminuo u 103. godini

Svirač ukulelea Bil Tapija, za koga se verovalo da je najstariji muzičar na svetu koji i dalje nastupa, preminuo je nedavno u 103. godini. Tapija je nastupao sa velikim imenima kao što su Luis Armstrong, Bili Holidej i Bing Krozbi. Bil Tapija

Legendarni Bil Tapija preminuo je u snu, u svojoj kući u Los Anđelesu, prenosi njegov zvanični sajt.

Muzičar poznat pod nadimkom Tapi umro je šest meseci nakon što je izdao svoj poslednji album - živi snimak proslave njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stotog rođendana.

Tapija je karijeru započeo svirajući za vojnike koji su učestvovali u Prvom svetskom ratu, a kasnije je zabavljao putnike na parobrodu koji je putovao između zapadne američke obale i Havaja.

Nakon Drugog svetskog rata, preselio se u San Francisko, gde je godinama predavao u muzičkoj školi. Povratak na scenu ostvario je 2004. godine, u svojoj 96. godini.

Vest o njegovoj smrti odjeknula je američkim medijima, a korisnici interneta ostavili su na društvenim mrežama brojne komentare u čast ovog muzičara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.