Najgledaniji filmovi u Britaniji

Izvor: B92, 29.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najgledaniji filmovi u Britaniji

Novi film o Betmenu "Mračni vitez" najgledaniji je film proteklog vikenda u Velikoj Britaniji, ali u toj zemlji nije ponovio uspeh koji ima u SAD.

Ostvarenje "Mračni vitez" obara rekorde gledanosti u SAD ali nema ni približan uspeh u Velikoj Britaniji, gde je za tri dana zaradio 8,68 miliona dolara - što je mnogo manje od proseka koji beleže novi filmovi.

Novi Betmen je tako na primer slabije prošao od "Henkoka" sa Vilom Smitom, koji je početkom meseca, prvog vikenda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prikazivanja, zaradio 9,58 miliona dolara.

Film "Mamma Mia!" našao se na drugom mestu liste najgledanijih proteklog vikenda u Velikoj Britaniji, dok je priča o robotu "Voli" zauzela treću poziciju.

Na četvrtom mestu je film za tinejdžere "Angus, Thongs and Perfect Snogging", dok je "Henkok" peti.

"Kung fu panda" je na šestom mestu, adaptacija klasika Žila Verna "Putovanje u središte Zemlje" našla se na sedmom, dok osmo mesto zauzima komedija "Meet Dave".

Na devetom mestu je ostvarenje "Hronike Narnije: princ Kaspijan", a listu zaokružuje film "Baby Mama" koji se nalazi na desetom mestu liste najgledanijih filmova u Velikoj Britaniji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.