Najdžel Kenedi otvorio BEMUS

Izvor: N1 televizija, 10.Okt.2018, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najdžel Kenedi otvorio BEMUS

Koncertom slavnog britanskog violiniste Najdžela Kenedija, koga je beogradska publika pozdravila ovacijama, večeras su u Sava centru otvorene jubilarne 50. Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS).

BEMUS je svečano proglasila otvorenim primadona Radmila Bakočević, koja je istakla da je BEMUS kulturna vrednost koju moramo sačuvati.

Gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić je na otvaranju rekla da je 50. BEMUS dokaz istrajnosti manifestacije i zahvalila svima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su omogućili njeno održavanje, posebno gradu Beogradu, Vladi Srbije, ambasadama i izvođačima.

Potom je na scenu izašao Najdžel Kenedi u drečeće zelenim patikam sa svojim kamernim ansamblom, koji su izvodili progrma od "Baha do Geršvina".

Publika je mogla da čuje i kompozicije čiji je Kenedi autor, a odsvirao je i "Ajde Jano", "Jovano Jovanke", što je izazavalo oduševljenje publike.

Kenedi često komunicira sa publikom, a ovaj virtuoz na violini jedan deo koncreta bio je za klavirom.

Pred kraj koncerta na poklon je dobio crno-beli dres s brojem 22.

Grad Beograd je za ovogodišnju jubilarnu manifestaciju izdvojio 20 miliona dinara, a Ministarstvo kulture je po konkursu obezbedilo još pet miliona.

BEMUS će trajati do 20. oktobra, kada će biti zatvoren koncertom Beogradske filharmonije, sa horom Slovenačke filharmonije, pod upravom dirigenta Gabrijela Felca.

Na programu su još Koncert mladih umetnika, koncerti Edvina E.S. Kima (violiniste) i Natalije Mladenović (klavir), pijaniste Vadima Rudenka, Šarun ansambla - solista berlinske filharmonije, kvarteta Brodski.

Tenor Ramon Vargas će nastupiti sa simfonijskim orkestrom i horom RTS, pod upravom Bojana Suđića, a predviđen je i koncert izvorne narodne muzike, čiji je autor Dimitrije Golemović.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

OTVOREN 50. BEMUS Kenedi na poklon dobio dres Partizana

Izvor: Blic, 11.Okt.2018, 00:48

Britanski virtuoz na violini, Najdžel Kenedi (61), otvorio je sa svojim kamernim ansamblom 50. BEMUS večeras u Sava centru, koncertom nazvanim "Od Baha do Geršvina".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.