Najbolji orkestar Dejana Lazarevića iz Požege

Izvor: Studio B, 15.Avg.2011, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji orkestar Dejana Lazarevića iz Požege

Proglašenjem pobednika međunarodnog takmičenja orkestara i koncertom Gorana Bregovića završen je 51.Dragačevski sabor trubača, a prema oceni žirija, najbolji je orkestar Dejana Lazarevića iz Požege, dok je najbolji trubač Džambo Agušev iz Makedonija.

Prvi put je dodeljena i nagrada za najveseliji orkestar, koja je pripala sastavu "Nema problema" iz italijanskog grada Milana.

Međunarodno takmičenje trubača održano je drugi put, a učestvovalo je deset >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << duvačkih sastava, od kojih osam inostranih i dva iz Srbije.

Za prestižne nagrade nadmetali su se još orkestri iz Francuske, Rumunije, Bugarske i Belgije.

Prema propozicijama takmičenja, svi su bili dužni da odsviraju po jednu srpsku i po jednu svoju melodiju.

Guča je i danas bila preplavljena desetinama hiljada gostiju iz zemlje i sveta. Pre spuštanja saborske zastave, uz pesmu za rastanak "Sviraj trubo, svirala za dugo, za veselje i za ništa drugo", u centru varošice zaigralo je veliko saborsko kolo.

Sudeći po oduševljenju posetilaca, mnogi od njih su već počeli odbrojavanje dana do sledećeg, 52. Dragačevskog sabora trubača.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.