Najbolje dizajnirana domaća korica knjige

Izvor: Studio B, 02.Feb.2015, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolje dizajnirana domaća korica knjige

Magazin za promociju čitanja "Bookvar" proglasio je pobednika za najbolju koricu domaćeg autora za 2014. godinu.

Nagradu je dobila korica zbirke poezije "Gluvarenje sa Disom" Veljka Leđevca u izdanju izdavačke kuće Nera, koju je dizajnirao Marko Jevremović.

Za ovu nagradu nominovano je 20 korica, a u uži izbor ušle su korice "Najnormalniji čovek na svetu" Ivana Tokina u izdanju Samizdata, "Pop Ćira i pop Spira" Stevana Sremca u reizdanju Lastavice, "PR" Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Ilića u izdanju Lagune, "Priče iz rasejanja" više autora u izdanju Samizdata, "Kavezi" Zvonka Karanovića u izdanju Loma, "Gluvarenje sa Disom" Veljka Lađevca u izdanju Nere, "Stane bez adrese" Mihajla Pantića u izdanju Arhipelaga i "Savršenstvo" Maje Trifunović u izdanju Lagune.

Žiri, koji su činili urednica kulture u dnevnom listu Danas Ivana Matijević, grafički dizajner i fotograf Dejan Miškov i urednik kulture u nedeljniku NIN Dragan Jovićević, nije uspeo da se jednoglasno usaglasi oko pobednika, te su presudnu ulogu u odluci imali čitaoci magazina "Bookvar".

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.