Najbolja predstava „Priča o porodici“

Izvor: Blic, 16.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolja predstava „Priča o porodici“

Sinoć je svečanim uručenjem nagrada završena međunarodna pozorišna manifestacija za decu „Teatarska internacionalna beogradska avantura".

Žiri (Canan Kirimsj,Irena Kraus, Ana Đorđević) ovog festivala, popularnijeg pod imenom sročenim iz akronima, TIBA, dodelio je Gran pri predstavi „Priča o porodici" trupe „Compagnia rodisio" iz Italije. Tu predstavu kao najbolju ocenio je i dečji žiri, a pripala joj je i nagrada za najbolje umetničko dostignuće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prema odluci žirija, specijalnu nagradu za nove pozorišne tendencije dobila je predstava „Dronte itd., priče o izumiranju" u izvođenju trupe „Krepsko" iz Češke.

Tokom trajanja festivala od 6. do 15. juna publika je imala prilike da vidi devet predstava u 17 izvođenja na nekoliko pozorišnih scena u Beogradu. A po rečima Ivane Dedić, iz organizacionog tima manifestacije, sve predstave su bile na samo pune već i „na kartu više". Kako dodaje, razlog tome, sem činjenica da je cena ulaznice bila samo 100 dinara i sve veća zainteresovanost ovdašnje publike za ovaj pozorišni događaj koji se neretko naziva i dečjim Bitefom. Najmlađa publika, napominje ona, uvek reaguje s neskrivenim žarom i iskrenošću, „te je ponekad uzbudljivo paralelno pratiti dešavanja i na sceni i u publici".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.