Najbizarnije remek-delo Mike Antića vlast zabranila na više od tri decenije - Radnja filma uzbunila Jugoslaviju

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2024, 13:38

Najbizarnije remek-delo Mike Antića vlast zabranila na više od tri decenije - Radnja filma uzbunila Jugoslaviju

Jedan jedini, neponovljivi.
Iako se pri pomenu imena Miroslava Antića prvenstveno setimo njegovih pesama, Mika je za života ostavio i brojne slike ali i nekoliko filmova koje je režirao ili za koje je pisao scenario.
Iako je "Doručak sa đavolom" poslednji film koji je režirao, definitivno je i najznačajnije i najkontroverznije delo koje je ikada stvorio.
"Doručak sa đavolom" je sniman krajem 1970. godine, i Miroslav Mika Antić, koji je ujedno i napisao scenario, okupio je velika imena za postavu svog filma. Bata Živojinović i Mira Stupica predvodili su glumačku ekipu koju su činili i Pavle Vuisić, Dragan Bojanić - Gidra, Vladan Živković, da nabrojimo samo neke.
Film prati...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.