Najava solo albuma Radakovića

Izvor: SEEcult.org, 27.Nov.2015, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najava solo albuma Radakovića

Multimedijalni umetnik Branko Radaković, autor više dokumentarnih filmova, od kojih je najnoviji “Limunovo drvo”, priprema i autorski solo album koji najavljuju pesme “Deo sistema” i “Ponovo tu”.

Do pre par godina Radakovićev najvažniji bend i matični muzički projekat bio je Argus, a nedavno je odlučio, kako je naveo, da svoju narednu muzičku avanturu nazove svojim punim imenom i prezimenom.

Sredinom novembra snimio je pesme ''Deo sistema'' i ''Ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << tu'', kojima najavljuje album koji bi trebalo da bude realizovan do kraja 2016. godine.

Prve dve pesme su snimljene u studiju ''Paradox'' u Smederevu.

Radaković je otpevao obe pesme i kompletan je autor i tekstova i muzike.

Singl “Deo sistema” premijerno će biti emitovan 27. novembra u ponoć u emisiji ''Druga strana računara'' na Radio Beogradu 1, u kojoj će Radaković i gostovati.

Radakovićev dokumentarni film “Limunovo drvo”  posvećen je prvom bendu Milana Mladenovića (1958-1994), koji je bio preteča legendarnog beogradskog sastava Šarlo akrobata. Film objašnjava umetničku ličnost, inspiraciju, hrabrost i korene autorstva Mladenovića, koji je ostvario veliki uticaj na mnoge generacije na prostoru bivše Jugoslavije i kao lider bendova Katarina II i Ekatarina Velika.

Radaković se bavi različitim vrstama umetničkog izraza, a snimio je do sada više od 20 dokumentarnih i kratkometražnih filmova, medju kojima su i "Pozdrav video kasetama!” (2012), “Kultura cveta” (2013), “Lokacija” (2014)...

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.