Nagrade za pozorište iz Kragujevca

Izvor: B92, 04.Avg.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade za pozorište iz Kragujevca

Pozorište za decu iz Kragujevca osvojilo je dve nagrade na internacionalnom festivalu u Šangaju, gde je nastupilo u konkurenciji 70 dečjih i lutkarskih pozorišta iz celog sveta.

"Predstava "Na belu nedelju” osvojila je drugu nagradu festivala i prvu nagradu za produkciju", rekao je agenciji Beta direktor Pozorišta za decu Zoran Đorić.

Kragujevačku lutkarsku predstavu po motivima srpskog narodnog običaja, režirao je Veselin Bojdev iz Bugarske, a muziku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je napisao virtuoz na fruli Bora Dugić.

U obrazloženju nagrada, međunarodni žiri pohvalio je zanimljivost ideje koja je veštom režijom maestralno pretočena u lutkarsku predstavu.

Pozorište za decu jedino je pozorište iz Srbije koje je nastupilo na festivalu u Kini.

U toku gostovanja u Kini, kragujevačko pozorište imalo je tri izvođenja predstave "Na belu nedelju" u Šangaju i gradu Čen Dzo u provinciji Honan.

Članovi kragujevačkog ansambla dočekani su sa velikim interesovanjem u Šangaju, a za njih je priređen prijem u Ministarstvu kulture Kine i konzulatu Republike Srbije u Šangaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.