Nagrade Udruženja producenata

Izvor: B92, 25.Jan.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade Udruženja producenata

Film Denija Bojla "Slumdog Millionaire" dobitnik je nagrade američkog Udruženja filmskih producenata, javile su svetske agencije.

Topla ljudska drama o mladiću iz siromašnog predgrađa Mumbaja koji pokušava da pobedom u kvizu osvoji novac i stekne ljubav, dobila je više glasova od ostvarenja "Milk", "Neobični slučaj Bendžamina Batona", "Mračnog viteza" i "Frost/Nixon".

Producentu Kristijanu Kolsonu (Christian Colson) na ceremoniji u subotu uveče u Paladijumu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Holivudu, uručena je nagrada koja nosi ime Darila Zanuka (Darryl Zanuck).

"Slumdog Millionaire", u režiji Britanca Denija Bojla (Danny Boyle), osvojio je ranije ovog meseca četiri Zlatna globusa, a važi i za favorita za Oskare, za koje je nominovan u deset kategorija, između ostalog za najbolji film, režiju i adaptirani scenario.

Nagrade Udruženja producenata za ukupunu karijeru dobili su producent Brajan Grejzer (Brian Grazer), glumac/režiser/producent Ron Hauard (Howard), glumac/producent Majkl Daglas (Michael Douglas) i producent TV serije "Porodica Soprano" Dejvid Čejs (David Chase).

Sledeće američke esnafske nagrade, priznanja Udruženja filmskih glumaca, biće dodeljene večeras.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.