Izvor: Blic, 17.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade 53. festivala kratkog metra

Nagrade 53. festivala kratkog metra

Gran pri 53. beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma za ostvarenje izuzetne umetničke vrednosti iz domaćeg i međunarodnog takmičarskog programa pripao je Rastku Ćiriću za animirani film 'Metamorf'.

Zlatnu plaketu Beograda za najbolji film dobili su Bil Plimton za 'Ljubavni slučaj jednog cveta' i Želimir Žilnik za film 'Evropa preko plota', dok je zlatna medalja za najbolji dokumentarni film 'Kubanac' pripala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Rastku Petroviću za najbolji kratki film 'Dosije pacov' Mini Đukić, a za najbolji animirani film 'Princeza na zidu' Ivi Ćirić, koja je dobila i nagradu međunarodne organizacije za animirani film (ASIPA). Zlatnu medalju Beograda za najbolji film međunarodnog programa u kategorijama kratkog igranog, animiranog ili eksperimentalnog filma dobila je Zil Deni za film 'Rajski grad', a za najbolji dokumentarni film 'Kuća moje bake' Adan Alijaga. Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu nagrađen je takođe zlatnom medaljom za najbolju produkciju grupe filmova. Nagrada za eksperimentalni film nije dodeljena. M. G.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.