Nagrada za ŽIVOTNO delo Mali princ dodeljena našoj najstarijoj glumici

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2019, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za ŽIVOTNO delo "Mali princ" dodeljena našoj najstarijoj glumici

Na 101. rođendan

Nagrada za životno delo "Mali princ", koju dodeljuje Međunarodni festival pozorišta za decu za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu, uručena je glumici Branki Veselinović i to dva dana nakon njenog 101. rođendana.

- Pozdravljam ljude iz celog sveta i vrlo sam srećna što kao nekadašnja međunarodna ambasadorka Unicefa dobijam ovo priznanje. Mnogi ovako duboku starost ne mogu da dožive i jedna sam od retkih koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u ovom dobu života sa zadovoljstvom, čašću, poštovanjem i uzbuđenjem primaju ovu nagradu. Zahvaljujući umetničkom i humanitarnom radu doživela sam da mi ovom dodelom čestitate 101. rođendan - rekla je Veselinovićeva tom prilikom.

Branka Veselinović je najstarija srpska glumica i zvezda jugoslovenskog filma, sa svojom 101 godinom života i 81 godinom glumačke karijere.

Glumila je u više od 100 predstava u pozorištu, te više od 50 televizijskih serija i filmova.

Pored Veselinovićeve, dobitnik ovogodišnje nagrade "Mali princ" je i Ranko Risojević, pesnik, prozaista, dramski pisac, esejista, istoričar matematike, prevodilac i kulturni radnik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.