Nagrada za Van Santov novi film

Izvor: B92, 11.Dec.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za Van Santov novi film

Film "Milk" Gasa Van Santa (Gus) najbolji je film 2008. godine, po oceni Njujorškog udruženja filmskih kritičara, javile su svetske agencije.

Za najboljeg glumca proglašen je šon Pen (Sean Penn), koji u tom filmu igra glavnu ulogu, Harvija Milka (Harvey), prvog američkog političara koji nije krio da je homoseksualac.

Britanski film "Happy-Go-Lucky" dobio je dve nagrade: Majk Li (Mike Leigh) je nagradjen za režiju, a Sali Hokins (Sally Hawkins) je proglašena za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najbolju glumicu.

Nagrada za najbolju mušku epizodu pripala je Džošu Brolinu za "Milk" a za žensku Penelopi Kruz za "Ljubav u Barseloni".

"Voli" je izabran za najbolje ostvarenje u kategoriji animiranog filma, a rumunski film "četiri meseca, tri nedelje i dva dana" je proglašen za najbolji strani film.

Njujorško udruženje kritičara, koje ima 33 člana, prošle godine je za najbolji film izabralo "Nema zemlje za starce" koji je kasnije dobio i Oskara u toj kategoriji.

Pročitajte više o ovoj temi: Voli najbolji po izboru kritičara

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Milk" proglašen za film godine

Izvor: Mondo, 11.Dec.2008

Film 'Milk' Gasa Van Santa najbolji je film 2008. godine, po oceni Njujorškog udruženjafilmskih kritičara, javile su svetske agencije.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.