Nagrada za Rabbitland na Anibaru

Izvor: B92, 14.Avg.2014, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za "Rabbitland" na Anibaru

Animirani film “Rabbitland” Ane Nedeljković i Nikole Majdaka Jr. osvojio je nagradu za najbolji film u takmičarskom programu filmova sa Balkana na Međunarodnom festivalu Animiranog filma Anibar. Festival je održan od 5. do 10. avgusta u Peći.

Film “Rabbitland” je do sada prikazan na preko 50 festivala širom sveta i osvojio je više značajnih nagrada. U avgustu film će biti prikazan i u okviru takmičarskog programa DokuFesta u Prizrenu, kao i na Novozelandskom međunarodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << filmskom festivalu.

Ovaj animirani film prikazuje jedan dan u životu Zečeva Bez Mozga, stvorenja intenzivno roze boje, sa rupom u glavi. Oni žive u malom naselju koje podseća na kombinaciju ratne zone i favele. Njihovu besmislenu svakodnevicu ispunjava samo jedna aktivnost za koju su sposobni. Naime, svakoga dana Zečevi ustaju rano i hodaju daleko kako bi glasali na slobodnim i demokratskim izborima koji se u Rebitlandu održavaju jednom dnevno.

"Rabbitland" je rađen u koprodukciji kuća "Baš Čelik" i "Arhitel", a podržali su ga Filmski centar Srbije i Sekretarijat za kulturu Beograda.

Kako izgleda i na koji način funkcioniše ružičasti svet Zečeva Bez Mozga pročitajte OVDE.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.