Nagrada Stevan Mokranjac pripala Marku Nikodijeviću

Izvor: Beta, 01.Nov.2010, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada Stevan Mokranjac pripala Marku Nikodijeviću

BEOGRAD, 1. novembra 2010. (Beta) - Nagrada "Stevan Mokranjac", koju Udruženje kompozitora Srbije dodeljuje za najbolje premijerno izvedeno delo u predhodnoj godini, pripala je Marku Nikodijeviću za delo "Cvetić, kućica.../la lugubre gondola - žalobna muzika za orkestar prema Francu Listu za simfonijski orkestar".

U saopštenju Udruženja kompozitora Srbije se navodi da je žiri, koji su činili kompozitori Ivana Stefanović, Zoran Erić i Miloš Zatkalik, u uži izbor za nagradu pored dela Marka Nikodijevića uvrstio i delo Aleksandre Vrebalov "Stanice za vokalne soliste, hor i orkestar" i operu "Mandragola" Ivana Jevtića.

Žiri se ipak odlučio za Marka Nikodijevića čija je kompozicija, kako je navedeno u obrazloženju, "jedno upečatljivo i krajnje individualno delo".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nagrada Stevan Mokranjac pripala Marku Nikodijeviću

Izvor: NaDlanu.com, 01.Nov.2010

BEOGRAD, 1. novembra 2010. (Beta) - Nagrada "Stevan Mokranjac", koju Udruženje kompozitora Srbije dodeljuje za najbolje premijerno izvedeno delo u predhodnoj godini, pripala je Marku Nikodijeviću za delo "Cvetić, kućica../la lugubre gondola - žalobna muzika za orkestar prema Francu Listu za simfonijski...

Nastavak na NaDlanu.com...

Nagrada “Stevan Sremac” Ljiljani Đurđić

Izvor: Blic, 01.Nov.2010

Nagrada “Stevan Sremac”, odlukom žirija, pripala je književnici iz Beograda Ljiljani Đurđić za knjigu priča “Svi na kraju kažu mama”, u izdanju zrenjaninske “Agore”, saopšteno je danas u Niškom kulturnom centru koji dodeljuje nagradu...Nagrada se dodeljuje za najuspešniji roman,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.