Nagrada Mikiju Manojloviću na festivalu u Albaniji

Izvor: B92, 14.Sep.2014, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada Mikiju Manojloviću na festivalu u Albaniji

Slavni srpski glumac Miki Manojlović dobio je nagradu "Silver Plate of Durres City", koja mu je uručena na 7. međunarodnom filmskom festivalu u Draču.

Ranijih godina ovo priznanje dobili su istaknuti italijanski reditelj Paolo Sorentino i čuvena glumica Klaudija Kardinale.

"Manojlović je zvezda koju publika u Albaniji voli i obožava ne samo u filmovima Emira Kusturice, nego i u drugim popularnim srpskim ostvarenjima. Njegovo prisustvo na festivalu označava dijalog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << između naše dve zemlje. Umetnika je sa počastima primio gradonačelnik Drača Vangjush Dako", saopštili su organizatori festivala.

Kako se dodaje, njegove uloge na velikom platnu i bravurozna gluma istaknuti su u programu retrospektive, koji je održan u njegovu čast.

Izbor od četiri filma (među kojima su bili "Besa" Srđana Karanovića i "Podzemlje" Emira Kusturice), izazvao je veliko interesovanje publike. U razgovorima sa Manojlovićem posle projekcija gledaoci su bili radoznali da saznaju detalje o njegovom načinu glume i posebno o saradnji "sa najslavnijim rediteljem iz Beograda Kusturicom".

"Na pitanje o njegovoj ulozi Albanca sa Kosova Azema u filmu "Besa", rekao je da svako ko poštuje besu kao etičku vrednost jeste ljudsko biće za poštovanje i da je zato rado prihvatio tu ulogu", navodi se u saopštenju.

"Ovom posetom on doprinosi gradnji mostova dijaloga i komunikacije između naše dve zemlje", zaključuju organizatori festivala.

Manojlović je u kratkoj izjavi Tanjugu podsetio da su ga i ranije zvali u Drač, ali da su ga druge obaveze sprečavale da prisustvuje festivalu.

"Drago mi je da sam sada mogao da dođem. Svi su veoma ljubazni i ovo je zaista jedno lepo iskustvo", rekao je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nagrada Mikiju Manojloviću na festivalu u Albaniji

Izvor: Večernje novosti, 14.Sep.2014

Slavni srpski glumac Miki Manojlović dobio je nagradu "Silver plate of Durres city", koja mu je uručena večeras na 7. međunarodnom filmskom festivalu u Draču. Ranijih godina ovo priznanje dobili su istaknuti italijanski reditelj Paolo Sorentino i čuvena glumica Klaudija Kardinale. "Manojlović...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.