Nagrada Medijakult Milanu Belegišaninu, specijalna nagrada Diani Đurić (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2022, 15:18

Nagrada "Medijakult" Milanu Belegišaninu, specijalna nagrada Diani Đurić (AUDIO)

Kulturni centar Vojvodine dodelio je nagradu Medijakult režiseru Milanu Belegišaninu za televizijski film Vilenjak. Nagrada Medijakult dodeljuje se radi afirmacije televizijskog stvaralaštva u oblasti kulture, ali i sa ciljem unapređenja saradnje Kulturnog centra Vojvodine Miloš Crnjanski s medijskim kućama u Vojvodini kako bi se doprinelo unapređenju interkulturne komunikacije na ovim prostorima.

Televizijski dokumentarno-igrani film Vilenjak režisera Milana Belegišanina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je priča o pesniku Jovanu Grčiću Milenku, autoru koji je stvarao u 19. veku i nažalost jako mlad preminuo. Autor Milan Belegišanin navodi da je nagrada Medijakult omaži Jovanu Grčiću, ali i svim drugim pesnicima koji su crpeli energiju sa Fruške gore.

Specijalna nagrada Medijakult pripala je dopisnici RTV-a Diani Đurić za emisiju "Biseri Eparhije Budimske – Manastir Grabovac" u produkciji mađarske Varoš Televizije koja prati život srpske zajednice u Mađarskoj.

Predsednik ovogodišnjeg žirija za dodelu nagrade Medijakult bio je Jožef Klem dok su članovi bili Siniša Bokan i Miroslav Stajić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.