Na aukciji u septembru predmeti iz privatne kolekcije Fredija Merkjurija

Izvor: Beta, 01.Maj.2023, 17:29

Na aukciji u septembru predmeti iz privatne kolekcije Fredija Merkjurija

Oko 1.500 predmeta pevača benda "Kvin" (Queen) Fredija Merkjurija (Freddie Mercury), među kojima scenski kostimi, rukom pisani tekstovi pesama, kao i slike velikih umetnika, biće na aukciji u Londonu u septembru, saopštila je aukcijska kuća Sotbi (Sotheby's).Neki predmeti će pre aukcije biti izloženi u Njujorku, Los Anđelesu i Hongkongu u junu, zatim u Londonu od 4. avgusta do 5. septembra.Među predmetima će biti kruna, inspirisana onom koju su nosili britanski kraljevi tokom krunisanja i ogrtač od veštačkog krzna i crvenog somota.Ta dva predmeta su vrlo poznata jer ih je Merkjuri nosio tokom svoje poslednje turneje sa bendom 1986. godine. U tom kostimu je pevao "God Save The Queen". Na aukciji će biti rukom napisan tekst pesme "We Are The Champions", jedne od najpoznatijih pesama grupe "Kvin". Na prodaji će biti i akustična gitara Fredija Merkjurija, koji je preminuo od side 1991. godine, kao i dela Pabla Pikasa (Picasso) i Anrija Matisa (Henri Matisse) koja su mu pripadala.Aukcijska kuća procenjuje da će ti predmeti biti prodati za najmanje šest miliona funti (oko 6,7 miliona evra).Novac je namenjen fondacijama Fredi Merkjuri i Elton Džon (John) koje se bave borbom protiv side.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Predmeti iz privatne kolekcije Fredija Merkjurija na aukciji u septembru

Izvor: Radio 021, 01.Maj.2023

Oko 1.500 predmeta pevača benda "Kvin" Fredija Merkjurija, među kojima scenski kostimi, rukom pisani tekstovi pesama, kao i slike velikih umetnika, biće na aukciji u Londonu u septembru.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.