NP sprema međunarodna gostovanja

Izvor: B92, 22.Avg.2013, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NP sprema međunarodna gostovanja

Narodno pozorište u Beogradu nastavlja međunarodnu aktivnost, u okviru koje je v.d. upravnika Dejan Savić boravio prethodnih dana na Kipru radi obnove saradnje sa institucijama kulture te zemlje, saopštio je danas nacionalni teatar.

Jedna od osnovnih tema razgovora bilo je učešće Opere Narodnog pozorišta sledeće godine na Festivalu kulture "Afrodita" u gradu Pafosu, inače kulturnoj prestonici Evrope za 2017. godinu.

Na tom značajnom festivalu do sada su gostovali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Marinski teatar iz Sankt Peterburga, Sofijska nacionalna opera, Narodno pozorište iz Bratislave, Poljska državna opera...

Započeti su i razgovori o gostovanju u Teatru "Rialto" u Limasolu gde je Opera Narodnog pozorišta već nekoliko puta nastupala sa velikim uspehom pred brojnom publikom.

U planu je i učešće na Festivalu "Kipria" koji je spreman da ugosti neku predstavu Narodnog pozorišta manjeg obima iz sva tri sektora - Drame, Opere i Baleta.

Savić je tokom posete Kipru bio gost ambasade Srbije u Nikoziji i ambsadora Save Ðurice koji je dao punu podršku ovim inicijativama za kulturnu saradnju.

Idućeg meseca baletski ansambl Narodnog pozorišta gostovaće u Bosni i Hercegovini.

Na "Balet Festu Sarajevo", koji će biti održan od 20. do 28. septembra, na Velikoj sceni sarajevskog Narodnog pozorišta 25. septembra naši umetnici izvešće popularni balet "Ko to tamo peva", na muziku Vojislava Vokija Kostića u koreografiji i režiji Staše Zurovca.

Nekoliko dana kasnije, 30. septembra u beogradskom Narodnom pozorištu gostovaće Balet iz Jekaterinburga.

Umetnici iz Rusije, koji u Beograd stižu u okviru kraće turneje po jugoistočnoj Evropi, održaće Gala koncert na Velikoj sceni.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NP sprema međunarodna gostovanja

Izvor: B92, 22.Avg.2013

Narodno pozorište u Beogradu nastavlja međunarodnu aktivnost, u okviru koje je v.d. upravnika Dejan Savić boravio prethodnih dana na Kipru radi obnove saradnje sa institucijama kulture te zemlje, saopštio je danas nacionalni teatar...Jedna od osnovnih tema razgovora bilo je učešće Opere Narodnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.