NISTE ZNALI: Nebojša Glogovac kao vidovnjak u filmu koji će biti na festivalu u Roterdamu! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2020, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NISTE ZNALI: Nebojša Glogovac kao vidovnjak u filmu koji će biti na festivalu u Roterdamu! (VIDEO)

Poslednja uloga legendarnog glumca!

Novo, 49. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu biće održano od 22. januara do 2. februara, a u programu festivala, u više programskih celina, biće prikazano nekoliko recentnih srpskih filmova i srpskih koprodukcija.

Tako će "Moj jutarnji smeh", debitantski celovečernji igrani film scenariste i reditelja Marka Ðorđevića, u Roterdamu biti prikazivan u zvaničnom programu Bright Future (Svetla budućnost), u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << programske celine usredsređene na aktuelne prve ili druge filmove u karijerama reditelja i rediteljka iz svih krajeva sveta.

U istom programu dogodiće se i svetska premijera novog dokumentarnog filma Mladena Kovačevića, ostvarenja "Srećan Božić, Yiwu".

Ovaj, kako navode autori i producenti, intiman film o svakodnevici kineskih radnika, između komunističke tradicije i novoustanovljenog kineskog sna o uspehu, vodi nas u Yiwu, grad sa 600 fabrika božićnih ukrasa u kojima se Božićni proizvodi za ceo svet.

Deo programske celine Perspectives predstojećeg, 49. Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu je i zapaženo dugometražno dokumentarno ostvarenje "Okupirani bioskop" rediteljke Senke Domanović.

Biće prikazan i nagrađivani dugometražni dokumentarni film "Slučaj Makavejev ili proces u bioskopskoj sali" autora Gorana Radovanovića.

Pomenuto ostvarenje će u Roterdamu ove zime biti prikazivano u sklopu programskih celina Deep Focus i Regained.

Tursko-srpski film "Potencijalni kandidat" imaće svetsku premijeru na 49. Međunarodnom filmskom festivalu u Roterdamu, a u okviru glavnog takmičarskog programa "Glasovi".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.