NIS podržao opremanje kabineta za ruski jezik u Osnovnoj školi u Laćarku

Izvor: Vostok.rs, 07.Sep.2023, 17:51

NIS podržao opremanje kabineta za ruski jezik u Osnovnoj školi u Laćarku

 
Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici Ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji, Ruskog doma u Beogradu, kompanije NIS, lokalne samouprave i Osnovne škole „Triva Vitasović - Lebarnik“ u Laćarku.
 
Direktor škole Zlatko Vuletić zahvalio je na donaciji i istakao da je otvaranje kabineta veliki benefit za sve đake ove škole koji uče ruski jezik.
 
„Jezik povezuje ljude, vredimo onoliko koliko jezika znamo. U 21. veku, pred nama su veliki izazovi u obrazovanju, a ovaj nesebični dar biće blagorodan za svu decu koja se spremaju za velika dela“, rekao je Vuletić.
 
Kabinet za ruski jezik u potpunosti je renoviran i adaptiran i obezbeđena je nova, savremena oprema, uz pomoć koje će nastava biti interesantnija i savremenija, a nov i lepo uređen prostor će biti motivacija za rad i za decu i za nastavnike. Kabinet će moći da koriste i drugi učenici ove škole, što će značajno poboljšati uslove u kojima deca uče i izvode vannastavne aktivnosti.
 
Osnovnu školu „Triva Vitasović - Lebarnik“ u Laćarku pohađa 650 učenika, a oko 200 učenika uči ruski jezik kao drugi strani jezik. Učenici ove škole redovni su učesnici olimpijada iz ruskog jezika koje organizuje kompanija NIS. Zahvaljujući rezultatima koje ostvaruju, NIS je kroz svoj program „Energija znanja“ podržao opremanje kabineta za ruski jezik u ovoj školi.
 
Kompanija NIS je program „Energija znanja“ pokrenula 2012. godine. Kroz ovaj program NIS je do sada opremio više od 60 učionica i laboratorija u školama i na fakultetima širom Srbije, od čega je 18 kabineta za ruski jezik. NIS podržava i organizaciju dvojezične, srpsko-ruske nastave u tri škole u Srbiji, kao i realizaciju NIS Olimpijade iz ruskog jezika, koja je 2014. godine ušla u zvaničan kalendar takmičenja Ministarstva prosvete Republike Srbije. 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.