NIJE O TODORIĆU: Premijera hrvatskog filma GAZDA u četvrtak u Domu Omladine Beograda! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2017, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NIJE O TODORIĆU": Premijera hrvatskog filma "GAZDA" u četvrtak u Domu Omladine Beograda! (VIDEO)

Dokumentarni film o tome kako se postaje gazda u Hrvatskoj.

Hrvatski film "Gazda" reditelja Daria Juričina u četvrtak, 19. januara biće premijerno prikazan pred srpskom publikom u Domu omladine Beograda.

Ovo dokumentarno ostvarenje govori o životu Ljudevita Juričana, koji je 40 godina radio u najvećem hrvatskom lancu prodavnica, Konzum. Bio je vršnjak sa svojim dugogodišnjim poslodavcem, Ivicom Todorićem - rođeni su u razmaku od svega 11 dana. Srednju školu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obojica su završili u Zagrebu, a prvo dete su dobili 1976: Ivica Todorić kćerku Ivu, a Ljudevit Juričan sina Darija.

Dario je za potrebe svog filma želeo da intervjuiše poslodavca svoga oca, Ivicu Todorića, ali ovaj je to odbio. Dariju, reditelju filma, nije preostalo ništa drugo nego da sam sazna odgovor na pitanje: Kako se postaje gazda u Hrvatskoj?

NAJZAD I KOD NAS: Premijera predstave MAGIČNO POPODNE

Ako postoji pobednik tranzicije na Balkanu to je sigurno Ivica Todorić, vlasnik koncerna Agrokor koji s prihodom od 6,6 milijardi evra u 2015. godini, suvereno vlada Hrvatskom, delom Srbije (u koju je ušao kupovinom Frikoma, Dijamanta, te trgovačkog lanca Idea), Slovenije i BiH. Koje su tajne poslovanja i uspeha koncerna Agrokor pokazaće vam upravo dugometražni film "Gazda", autora Darija Juričana.

Film je rađen tri godine i uspešan je spoj filma i istraživačkog novinarstva. "Gazda" je treći najgledaniji hrvatski film u 2015. godini, iako ga je u Hrvatskoj bojkotovao najveći bioskopski lanac Cinestar, te sve komercijalne televizije.

Projekcija u Bioskopu Doma omladine Beograda, biće premijerno prikazivanje filma "Gazda" u Srbiji, a scenario ovog ostvarenja potpisuje Zvonimir Tivon.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Spoj filma i istraživačkog novinarstva: Znate li kako se postaje gazda u Hrvatskoj?

Izvor: Story, 17.Jan.2017

Film Gazda u režiji Daria Juričanina i scenariste Zvonimira Tivona doživeće svoju beogradsku premijeru u četvrtak, 19. januara, u Velikoj sali Doma omladine.

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.