NAKON TOLIKO GODINA: Otkrivena ŠOKANTNA ISTINA o Ani Frank?

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2016, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAKON TOLIKO GODINA: Otkrivena ŠOKANTNA ISTINA o Ani Frank?

Šta vam je sudbina...

Nova studija, koju je objavio Muzej Ane Frank u Amsterdamu, ukazuje da Ana Frank i njena porodica nisu prijavljeni nacistima, već da su slučajno zarobljeni.

Prema toj studiji, uprkos dugogodišnjim istraživanjima, ne postoji konkretan dokaz da su autorka čuvenog dnevnika i njena porodica prijavljeni nemačkim okupatorima za vreme Drugog svetskog rata, što je dovelo do njihovog hapšenja i deportacije u logor.

Izvršni direktor Muzeja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ronald Leopold naveo je u saopštenju da nova istraživanja, koja je radio muzej ukazuju da bi "i drugi scenariji takođe mogli biti razmotreni".

Jedna od teorija je da je hapšenje Ane Frank i njene porodice bilo deo istrage o ilegalnom radu i falsifikovanju karata u kući u kojoj su se oni dve godine skrivali.

Istraživanje upućuje na dva čoveka koja su se bavila ilegalnim štampanjem karata i koji su uhapšeni ranije te 1944. godine, što se pominje i u dnevniku Ane Frank.

Oni su pušteni, ali su ih istražitelji često posećivali u okviru istrage.

"Kompanija u kojoj su dvojica prodavaca radila je bila deo istrage i privukla je pažnju zvaničnika", rekao je Leopold i dodao da i pored ovih novih teorija, mogućnost da su bili prijavljeni i dalje stoji.

Ana Frank je pisala dnevnih dok se skrivala i on je nakon završetka Drugog svetskog rata postao globalno prepoznatljiv i simbol žrtava Holokausta.

Ana Frank je umrla u Bergen Belzen nacističkom koncentracionom logoru u 15 godini, malo pre nego što su ga oslobodile savezničke snage.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.