Muzički randevu: Quartet + 1 u Sali Filharmonije

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzički randevu: Quartet + 1 u Sali Filharmonije

U okviru ciklusa koncerata "Quartet +1" na kome Gudački kvartet Beogradske filharmonije predstavlja gosta, u četvrtak, 27.februara u Sali Filharmonije održaće muzički randevu u francuskom stilu sa pijanistikinjom Svetlanom Jovanović Brezovac.

Kako je najavila Beogradska filharmonija, ljubitelji kamerne atmosfere i romantizma na francuski način, moći će da uživaju uz Gudački kvartet Beogradske filharmonije i pijanistkinju Brezovac na koncertu pod nazivom "Kamerni francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delikates".

Članovi Gudačkog kvarteta su Jelena Dragnić (prva violina), Vladan Lončar (druga violina), Boris Brezovac (viola) i Aleksandar Latković (violončelo), muzičari Beogradske filharmonije koji 2011. godine osnivaju Gudački kvartet u okviru orkestra i uspevaju da energiju Filharmonije prenesu i van koncertnih sala glavnog grada.

Rafinirani frankofilski meni, Gudački kvartet predstaviće kroz Meditaciju za gudački kvartet, Gijoma Lekea a u saradnji sa pijanistkinjom Brezovac Klavirski kvintet u f-molu, Sezara Franka. Prema rečima Latkovića, veče francuske kamerne muzike nije zamišljeno u tipičnom impresionističkom zvuku, želeli su "da siđu u dubine emocija i kolorita poznog francuskog romantizma".

Dopalo im se da u jednom programu spoje dva stvaraoca kao što su Frank i Leke, jednog kapitalnog i drugog čiji je kratak život uskratio muzičku istoriju za vrednu literaturu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuski romantizam u sali Beogradske filharmonije

Izvor: Blic, 24.Feb.2014

Gudački kvartet Beogradske filharmonije nastupiće u četvrtak, 27. februara u sali tog orkestra u 19 sati, a na programu su kompozicije francuskih kompozitora perioda romantizma, najavila je danas filharmonija. ..Na koncertu u ciklusu "Quartet+1", nastupiće i pijanistkinja Svetlana Jovanović Brezovac,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.