Muzički kritičari su njegov album proglasili za album 21. veka; Ólafur Arnalds sutra u Beogradu

Izvor: B92, 19.Nov.2019, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzički kritičari su njegov album proglasili za album 21. veka; Ólafur Arnalds sutra u Beogradu

Ovo je pretposlednji nastup na turneji od preko 140 koncerata, kojom Arnalds promoviše svoj poslednji studijski ALBUM ‘RE:MEMBER’, koji su muzički kritičari nazvali albumom 21. veka.

Tvorac nekih od najboljih muzičkih dela atmosferičnog popa i ambijentalne elektronike u Beograd stiže s najvećom produkcijom do sada i u pratnji punog benda sa gudačkim kvartetom i perkusijama. U centralnom delu koncerta nalaze se dva samosvirajuća pametna klavira u čiji su razvoj Olafur >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i njegov tim uložili preko dve godine. Oni istovremeno i komponuju i predstavljaju glavni deo nastupa uživo.

"Tokom poslednjih petnaestak godina, 33-godišnji pijanista, multiinstrumentalista i kompozitor Olafur Arnalds konstantno je otkrivao i sebe i muziku koja ga inspiriše i provocira.Muza ga je vodila na zaista potpuno drugačije strane: od uloge bubnjara u hardcore bendu i sviranja Šopena sa Alisom Sarom Ot, preko saradnje sa brojnim lokalnim (islandskim) umetnicima u okviru Mercury Classics projekta (IslandSongs) i komponovanja muzike za kultnu TV seriju "Broadchurch", do saradnje sa Janusom Rasmusenom na njihovoj viziji elektronske/tehno/klupske muzike kroz Kiasmos.

Usput je pravio muziku i za balet i za film. Skladištio je sva ta iskustva, tehnički napredovao, širio krug umetnika koji ga inspirišu i spremao se za konačni izlazak iz čaure. Arnalds je na "Re:member", koji je zvanično njegov četvrti (solo) studijski album, sva ta sirova iskustva sviranja različitih žanrova pustio da se prepliću i kombinuju bez filtriranja, a u isto vreme ušao je u srž kreativnog procesa u kojem umetnik tokom stvaranja potpuno izlazi iz začaranog kruga tuđih i sopstvenih

očekivanja i navika.", izjavio je IVAN LONČAREVIĆ POVODOM PREDSTOJEĆEG NASTUPA OLAFURA ARNALDSA U SAVA CENTRU.

MLAĐA PUBLIKA JE VEĆ POKAZALA VELIKO INTERESOVANJE ZA OVAJ KONCERT, PA SU POVLAŠĆENE ULAZNICE ZA MLAĐE OD 22 GODINE VEĆ RASPRODATE.

Međutim, u dogovoru sa menadžmentom, organizator Charm Music je omogućio dodatni kontigent. Podsećamo da posetioci mlađi od 22 godine ulaznice iz II kategorije (redovna cena: 3700 dinara) mogu da kupe sa 25% popusta, odnosno po ceni od 2770 dinara. Ove ulaznice važiće samo

uz ličnu kartu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.