Muzeju Narodnog pozorišta na dar replika Dobričinog prstena

Izvor: Glas javnosti, Beta, 07.Feb.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzeju Narodnog pozorišta na dar replika Dobričinog prstena

BEOGRAD - Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) poklonilo je Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu nekoliko vrednih predmeta iz svoje zbirke koji su pripadali srpskim glumcima Mati Miloševiću, Raši Plaoviću i Nevenki Urbanovoj.

Muzeju Narodnog pozorišta poklonjena je replika Dobričinog prstena, kojim je 1994. godine nagrađen glumac Mata Milović, par satenskih rukavica Nevenke Urbanove, lule i drugi pribor za pušenje Raše Plaovića.

Ugovor o primopredaji predmeta >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << potpisali su upravnik Narodnog pozorišta Božida Đurović i predsednica Udruženja dramskih umetnika Srbije Ljiljana Đurić. Đurović i Đurićeva najavili su da će uskoro biti priređena i tematska izložba na kojoj će biti predstavljeni predmeti iz zbirki Muzeja Narodnog pozorišta i UDUS, a u planu je i objavljivanje nekoliko zajedničkih monografija i drugih izdanja.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.