Muzej jezika u Tršiću kandidat za evropsku nagradu

Izvor: Beta, 14.Dec.2014, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzej jezika u Tršiću kandidat za evropsku nagradu

LOZNICA, 14. decembra 2014. (Beta) - Muzej jezika i pisma u Tršiću uvršćen je medju 42 muzeja nominovana za nagradu "Evropski muzej godine", saopštio je loznički Centar za kulturu "Vuk Karadžić".

Evropski muzejski forum (EMF), organizacija pri EU, odabrao je Muzej u Tršiću za jednog od kandidata za svoju godišnju nagradu. Njegovi takmaci su drugi mali muzeji iz 21 zemlje Evrope, a medju njima i Narodni muzej iz Zrenjanina.

Odluka o nagradi koja će biti dodeljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << 38. put, biće saopštena tokom Godišnje skupštine EMF koji će se 13-16. maja 2015. godine održati u Glazgovu.

Tršić je avgusta posetila Širli Koler iz Velike Britanije, stručnjak Evropskog muzejskog foruma, a septembra i oktobra muzaj u Tršiću su nenajavljeno posetili i drugi. Na osnovu njihovog mišljenja taj muzej je nominovan za najvišu evropsku nagradu za muzejsku delatnost i kulturu.

Direktorka Centra Dajana Djedović rekla je u nedelju agenciji Beta da je već sama nominacija Muzej jezika i pisma iz Tršića veliki dogadjaj, a donosi i važnu medjunarodnu promociju.

"Tršić i Muzej jezika i pisma će se tako naći u uskom krugu kulturne elite Evrope. Čak i da ne osvojimo nagradu, dobit je ogromna jer smo u prilici da se predstavimo u medjunarodnim okvirima", rekla je direktorka Djedović.

Foto:http://www.loznicainfo.com/

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.