Muza u Dadovu

Izvor: Mondo, 10.Feb.2013, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Muza" u Dadovu

Studentska predstava biće izvedena 11. i 25. februara u Omladinskom pozorištu.

Predstava inspirisana jednočinkama ruske autorke Muze Konstantinovne Pavove stiže u režiji Isidore Goncić, a glavne uloge tumače Matija Živković, Đorđe Stojiljković, Strahinja Blažić, Anđela Jovanović. Scenografiju potpisuje Duško Ruljević, a kostim Olja Marković.

"Predstava se bavi sasvim običnim ljudima, svakodnevnim situacijama, koje zbog svoje ograničenosti i narušenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << okvira postaju apsurdne. Njeni junaci žele da žive normalnim životom, ali to ne uspevaju, jer im svakodnevica to ne dopušta, pa su prinuđeni ili da joj se pokore ili da pokušaju da je promene i preobraze. Sve dramske situacije dešavaju se u prostoru pozorišta, iza kulisa i iza scene. Razotkrivanjem dramskog mehanizma, predstava teži da razbije pozorišnu iluziju i da se na taj način što više približi realnosti", navodi se u saopštenju.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.