Murakami - novi roman u aprilu

Izvor: B92, 18.Feb.2013, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murakami - novi roman u aprilu

Haruki Murakami, jedan od najpoznatijih savremenih japanskih pisaca nadrealizma, objaviće u aprilu svoj novi roman nakon tri godine pauze.

Njegovo poslednje delo “1Q84: Book 3”, poslednji deo trilogije objavljeno je u aprilu 2010. godine.

Murakami, poznat između ostalih knjiga i po romanu “Norveška šuma”, autor je dela "Slušaj pesmu vetra", "Fliper", "Igraj, igraj, igraj", "Južno od granice, zapadno od sunca", "Hronika ptice koja navija sat", "kad padne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << noć"... a već neko vreme figuriše kao potencijalni dobitnik Nobelove nagrade za književnost.

U međuvremnu, Murakami je na japanski preveo delo Šela Silverstina “Giving Tree”, a objavio je i “Ozawa Seiji-san to Ongaku ni Tsuite Hanashi o Suru” (Razgovarao sam sa Seiđi Ozavom o muzici), knjigu razgovora sa slavnim japanskim dirigentom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nova knjiga Harukija Murakamija stiže tokom aprila

Izvor: Art-anima.com, 18.Feb.2013

Nakon tri godine čekanja, ljubitelji književnih dela Harukija Murakamija imaće priliku da pročitaju novu knjigu ovog autora, koji spada u red najznačajnijih savremenih japanskih pisaca...Njegovo poslednje delo, završni deo trilogije "1Q84" objavljeno je u aprilu 2010. godine, a slučaj je hteo...

Nastavak na Art-anima.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.