MultiKulti festival sutra i prekosutra u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2019, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"MultiKulti" festival sutra i prekosutra u Somboru

U Somboru će sutra i prekosutra biti održan treći po redu "MultiKulti" festival.

Osim svečanog defilea kojim će biti otvoren festival (Trg Svetog Đorđa - nedelja, 30. jun, 19 sati), zatim predstavljanja brojnih udruženja, zajednica i kulturnih društava, publika će imati priliku da se upozna sa radom egipatske plesne trupe "Reda" - čiji performans će zatvoriti prvo veče festivala na Trgu Svetog Đorđa. Trupu je daleke 1959. godine osnovao ugledni profesor i koreograf >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mahmud Reda. Nastupaju pod okriljem Ministarstva kulture Egipta, a u svojim atraktivnim nastupima izvode plesove karakteristične za različite egipatske regione, od obale Crvenog mora, preko Nubije i Gornjeg Egipta, do onih koji se mogu videti u nomadskim zajednicama i seoskim sredinama. Njihov nastup je najavljen za 21 čas.

Drugi dan festivala multikulturalnosti (ponedeljak, 1. jul), otvoriće predavanje o svatovskim običajima u Bačkoj koje će voditi više kustoskinje-etnolozi Nada Putica i Ljubica Bačić. Početak predavanja je najavljen za 18 sati u Gradskom muzeju Sombor. Nakon predavanja sledi prikazivanje običaja pozivanja svatova kod Srba starosedelaca Sombora - u 19 časova ispred Županije. Centralni program odigravaće se na bini koja će obe večeri biti postavljena na Trgu Svetog Đorđa.

Najiščekivaniji događaj festivala jeste koncert Danice Krstić (Balkanika), koji po planu treba da počne u 21 čas  i kojim će biti označen završetak trećeg izdanja festivala "MultiKulti".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.