Izvor: RTS, 20.Apr.2021, 06:08

"Moj muž ima ljubavnicu i zove se Emilija"

"Moj muž" je nova predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta, rađena po zbirci priča makedonske spisateljice regionalne zvezde Rumene Bužarovske. Pet njenih priča kao duodramu na sceni "Studio" postavila je Jovana Tomić, a Rumena Bužarovska je uz premijeru posetu Beogradu iskoristila da se vakciniše, što je, kako kaže, privilegija.
''Moj muž ima ljubavnicu, švalerku i zove se Emilija"...

Knjige Rumene Bužarovske, kod čitalaca idu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao alva. Preporučuju je, jednostavnim i preciznim jezikom ispisane sudbine u kojima se svi lako prepoznaju. Dok muževi ostaju samo u naslovu, u pričama su žene: one spremne da trpe i one histerične, spremne da vole, ali i da prevare.
Rumenine junakinje su toliko životne, da im se od sveg srca smejemo, ali ih i više od svega razumemo.
"Žene se isto nekada ponašaju odvratno, kao što se ponašaju i muškarci. To je sve normalno. Deo našeg društva. Htela sam da prikažem neku realističnu sliku našeg patrijarhalnog i posttranzicijskog društva", ističe Rumena Bužarovska književnica.
Ocenjuje da muškarci s ovih prostora upravo feminizam doživljavaju kao svoj najveći problem.
"Ali ja mislim da je patrijarhat problem svima. Jednako toksičan i za muškarce, kao što je i za žene", smatra Bužarovska. 
Dodaje da je najveća laž da feministice mrze muškarce.
"Zapravo šovinisti mrze žene, a feministice ne mrze muškarce već jednostavno ne vole patrijarhat koji ih tretira da su drugorazredne građanke ovog sveta", ocenjuje književnica.
A da su prvorazredne glumice, pokazale su Sanja Marković i Jovana Belović koje tutnje kroz sve likove zavodeći publiku. Jugoslovensko dramsko ih je na vreme ugrabilo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.