Mirović: Više novca za Srpsko narodno pozorište

Izvor: RTS, 17.Sep.2018, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Više novca za Srpsko narodno pozorište

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović najavio je da će sledeće godine biti obezbeđena dvostruko veća sredstva za programske sadržaje Srpskog narodnog pozorišta (SNP).
Cilj je da u narednih godinu, dve Srpsko narodno pozorište ima potpuno novu sliku u programskom, tehničkom, organizacionom i kadrovovskom sadržaju, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posle sastanka sa rukovodstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << SNP-a.

Radni sastanak sa rukovodstvom, Mirović je održao povodom pripreme kulturnog programa za obeležavanje stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji i početka nove pozorišne sezone.
"Od raspoloživih 25 miliona dinara, samo 15 miliona je do sada bilo predviđeno za programsku produkciju", što je, kako je Mirović rekao, "mizerno malo".
"Radi poređenja Narodno pozorište u Beogradu ima 110 milona dinara za iste te namene. Želimo da se u naredne tri godine približimo tom novcu", istkao je Mirović.
Takođe, napominje da je dogovoreno izdvajanje značajnih finansijskih sredstava za rekonstrukciju scenske tehnike i nabavku novih instrumenata, kao i da je najvažnije da se obezbedi prostor za nova zapošljavanja od januara 2019. godine.
"Doneo sam odluku da izdvojimo više od 20 miliona dinara za stepenište ispred ulaza u pozorište. Nedopustivo je da izgleda kao do sada", rekao je Mirović.
Upravnik SNP-a Zoran Đerić rekao je da je uprava obradovana takvim obećanjima, kao i da će pokazati da zaslužuje tu podršku.
Đerić je rekao da pozorište ima 516 stalno zaposlenih i 12 na određeno.
"Dozvoljeno nam je 539, ali nismo imali mogućnost da popunimo taj broj", napomenuo je upravnik i izrazio nadu da će se i ta situacija promeniti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.