Izvor: SEEcult.org, 02.Jan.2014, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miroslavljevo jevanđelje ponovo u javnosti

Narodni muzej u Beogradu pružiće 2. januara osmočasovnu priliku posetiocima da vide Miroslavljevo jevanđelje, najstariji i najvredniji sačuvani srpski ćirilični rukopis koji je na UNESKO-voj Listi svetske kulturne baštine. Miroslavljevo jevanđelje biće dostupno javnosti od 12 do 20 časova na prvom spratu Narodnog muzeja, u okviru pratećeg programa izložbe “Zaveti i poruke. Stefan Nemanja - devet vekova” koja je otvorena u oktobru, a posvećena je rodonačelniku dinastije Nemanjića.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Miroslavljevo jevandjelje ponovo dostupno javnosti

Izvor: Blic, 02.Jan.2014

Miroslavljevo jevandjelje, najstariji i najvredniji sačuvani srpski ćirilični rukopis, biće izloženo danas od 12 do 20 sati na prvom spratu Narodnog muzeja...Miroslavljevo jevandjelje izlaže se kao deo pratećih programa izložbe "Zaveti i poruke. Stefan Nemanja - devet vekova"...Jevandjelje je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.