Mir, mir, mir u Sarajevu

Izvor: B92, 13.Avg.2014, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mir, mir, mir" u Sarajevu

Izložba Kulturnog centra Beograda "Mir, mir, mir - Put za Evropu", posvećena 100. godišnjici početka Prvog svetskog rata, biće otvorena u sarajevskog galeriji Collegium Artisticum.

Izložba je deo šireg projekta pod nazivom "Put za Evropu - sa Principom ili bez njega", koji se sastoji od niza postavki savremene umetnosti čije forme i sadržaji zavise od konteksta i prostora.

Kako su naveli organizatori, izložba u Sarajevu nije putujućeg karaktera, već jedno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od vizuelnih istraživanja na temu principa, ličnog i kolektivnog identiteta, odnosa između političkog i ličnog, istorije i života u proteklih 100 godina.

Biće izložene instalacije, likovni i video radovi 12 umetnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje su odabrale autorke projekta i kustosi Mia David i Zorana Đaković Minniti, dodaje se u najavi.

Radove će izložiti umetnici Radoš Antonijević, Edin Vejselović, Ivan Grubanov, Aleksandar Jestrović Jamesdin, Srđan Keča, Marko Lulić, Vladimir Miladinović, Vladimir Nikolić, Marko Tirnanić, Milica Tomić, Ibro Hasanović i Nemanja Cvijanović.

Izložbu su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, gradska uprava Beograda i galerija Collegium Artisticum.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mir, mir, mir

Izvor: SEEcult.org, 14.Avg.2014, 13:53

Kulturni centar Beograda gostuje od 14. avgusta u galeriji Collegium Artisticum u Sarajevu izložbom “Mir, mir, mir” sa radovima grupe savremenih umetnika iz regiona, koja je deo šireg projekta “Put za Evropu – sa Principom ili bez njega” posvećenog preispitivanju tema principa, identiteta...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.