Ministarstvo pravde dalo sredstva za novi klavir na Kolarcu”

Izvor: RTS, 18.Dec.2017, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo pravde dalo sredstva za novi klavir na "Kolarcu”

Posle više od 20 godina zadužbina Ilije Kolarca dobila je novi klavir, kupljen sredstvima iz oportuniteta, koja je za tu namenu opredelila komisija Ministarstva pravde.
Na novom klaviru večeras će u Kolarcu premijerno svirati pijanista Ivo Pogorelić.Ministarka pravde Nela Kuburović precizirala je u Čačku da je kupovina tog klavira jedan od dobrih primera da se sredstva prikupljena oportunitetom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pored zdravstva i prosvete, opredeljuju i za kulturu.
U pitanju je 16 miliona dinara koji su opredeljeni ovoj zadužbini kulture na konkursu Ministarstva pravde za raspodelu sredstava prikuljenih primenom oportuniteta.
Oportunitet je institut koji predstavlja odlaganje krivičnog gonjenja, pošto tužilac naloži okrivljenom da određeni novačni iznos uplati na poseban račun, sa kojeg se dalje preko konkursa Ministarstva pravde sredstva raspoređuju za zdravstvo, prosvetu, kulturu i druge društvene oblasti.
Ivo Pogorelić je u subotu na Kolarcu održao prvi koncert posle tridesetak godina, a za večeras je planiran drugi koncert.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.