Ministar kulture u Muzeju jezika i pisma u Tršiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2011, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar kulture u Muzeju jezika i pisma u Tršiću

LOZNICA -

Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković izjavio je danas, posle posete Muzeju jezika i pisma u izgradnji u Tršiću, da je taj jedinstveni poduhvat osmišljen da bi na savremen način čuvao prošlost.

Otvaranje Muzeja jezika i pisma, kao zamisli Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva i Centra za kulturu „Vuk Karadžić" iz Loznice, planirano je za 21. april, na kraju Godine knjige i jezika, a za početak, obuhvatiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tri objekta opremljena interaktivnim sadržajem.

Marković je rekao novinarima da je cilj njegove posete upoznavanje sa projektom koji je Ministarstvo podržalo, ali da su ključni nosioci poduhvata lozničke institucije i lokalna samouprava, kao i stručna lica koja su osmislila to "svojevrsno znamenje naše kulture".

Prema njegovim rečima, objekti s interaktivnim sadržajem u kojima će biti Muzej jezika i pisma garancija su da će se mladi ljudi nakon jedne posete, vraćati u Tršić i time podstaći kulturnu i turističku privredu rodnog mesta velikana naše kulture, Vuka Stefanovića Karadžića.

Marković je objasnio da će u muzeju naše kulturno nasleđe biti predstavljeno na specifičan način navodeći kao primer da će svaki gost u muzeju moći da arhivira svoju zvučnu poruku.

"Taj specifičan zvučni arhiv trebalo bi da predstavlja svest da svaki pojedinac stvara tradiciju, a smisao Muzeja je da nas priprema za budućnost, tako što na garantovano adekvatan tehnološki način čuva prošlost", istakao je Marković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Muzej jezika i pisma u Tršiću

Izvor: Studio B, 03.Apr.2011

Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković posetio je Tršić, gde je obišao radove na Muzeju jezika i pisma, koji će u rodnom mestu Vuka Karadžića biti otvoren 21. aprila. ..Muzej jezika i pisma je projekat koji gradska uprava Loznice realizuje uz pomoć Ministarstva...

Nastavak na Studio B...

Ministar Stanković posetio lozničku bolnicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2011

LOZNICA -..Ministar zdravlja Zoran Stanković posetio je danas Zdravstveni centar "Milenko Marin" u Loznici, gde je sa rukovodstvom ustanove razgovarao o mogućnosti da se nastavi izgradnja bolničkog bloka započetog još 1988. godine...Nakon obilaska bolnice, Stanković je rekao novinarima da je dogovoreno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Muzej jezika i pisma u Tršiću

Izvor: SEEcult.org, 04.Apr.2011, 03:15

Muzej jezika i pisma u Tršiću, rodnom mestu Vuka Stefanovića Karadžića, biće otvoren 21. aprila, čime će biti obeležen kraj Godine knjige i jezika u Srbiji. Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković obišao je 3. aprila radove na budućem muzeju, projektu koji...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.