Mini-serija o Nelsonu Mandeli

Izvor: B92, 09.Jan.2012, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mini-serija o Nelsonu Mandeli

U pripremi je mini-serija o životu prvog demokratski izabranog predsednika Južne Afrike Nelsona Mandele, a jedan od producenata je i njegov unuk Kveku Madela, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Mandela i njegova porodica dali su početna sredstva i podržali snimanje serije od šest nastavaka. Snimanje će početi kasnije ove godine u Južnoj Africi.

Dve knjige Nelsona Mandele - memoari ''Conversations With Myself'' (Razgovori samnom) i ''Nelson Mandela By Himself'' (Nelson Mandela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lično) - biće korišćene kao materijal za ovu seriju.

Radni naslov serije je ''Madiba'', ime po kome je Mandela poznat u Južnoj Africi.

Kveku Mandela je rekao da serija neće prikazati njegovog dedu kao sveca, ali će nastojati da prikaže Mandelu kao čoveka.

Serija će pratiti život nekadašnjeg predsedika počevši od njegovog odnosa sa majkom, političke aktivnosti, hapšenja i na kraju izbora za predsednika Južne Afrike.

Još uvek nije poznato ko će igrati Nelsona Mandelu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.