Milion i po dinara Narodnom pozorištu

Izvor: Beta, 06.Mar.2014, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milion i po dinara Narodnom pozorištu

BEOGRAD, 6. marta 2014. (Beta) - Ministarstvo kulture i informisanja Srbije saopštilo je u četvrtak da je Narodno pozorište u Beogradu od početka ove godine iz republičkog budžeta dobilo više od milion i po dinara, negirajući tvrdnju uprave tog teatra da nisu dobili ni dinara od države.

"Preko Ministarstva je od 1. januara do 5. marta ove godine Narodnom pozorištu doznačeno ukupno 152.710.427 dinara. Narednih dana trebalo bi da bude doznačeno još oko 60 miliona dinara, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << će ukupno biti više od 200 miliona dinara", saopšteno je iz Ministarstva kulture.

U saopštenju se dodaje da je netačna i tvrdnja da je v.d. upravnika Narodnog pozorišta blagovremeno upozoravao Ministarstvo o navodnim finansijskim teškoćama nacionalnog teatra.

"Od početka godine Ministarstvo je primilo samo jedan dopis v.d. upravnika (Dejana Savića) u kojem se zahteva da za predsednika Upravnog odbora Narodnog pozorišta bude imenovan zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s verskim zajednicama Bratislav Petković", piše u saopštenju.

Ukupan ovogodišnji budžet odredjen za Narodno pozorište, zajedno s novcem za aktivnosti povodom obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata, premašuje iznos od milijardu dinara, čime će, kako ističu iz Ministarstva kulture, sredstva za tu instituciju biti uvećana za više od pet odsto u poredjenju s prethodnom godinom.

Uprava Narodnog pozorišta u Beogradu saopštila je u sredu da ta ustanova od početka ove godine nije dobila novac iz republičkog budžeta za finansiranje programa i repertoara.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.