Mileni Dravić nagrada za životno delo Nušićevih dana

Izvor: Blic, 04.Apr.2017, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mileni Dravić nagrada za životno delo "Nušićevih dana"

Žiri za dodelu Nušićeve nagrade za životno delo glumcu-komičaru za 2017. godinu, koju dodeljuje Festival "Nušićevi dani" u Smederevu, doneo je jednoglasnu odluku da ona pripadne Mileni Dravić.

Kako stoji u obrazloženju žirija, kojim je predsedavala Radmila Živković, dramska umetnica, "Milena ima dugoveku i bogatu glumačku karijeru koju karakteriše svestranost u izrazu, osoben scenski jezik, rečita preciznost u pokretu, duboka sugestivnost, maštovito poigravanje", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a "uz velike dramske i istorijske role i publici i kritici posebno su upečatljive one iz romantičnih komedija".

Nagrada će Mileni Dravić biti uručena na završnoj večeri ovogodišnjih "Nušićevih dana", koji se u Smederevu održavaju od 19. do 28. aprila.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mileni Dravić nagrada za životno delo na Nušićevim danima

Izvor: N1 televizija, 04.Apr.2017

Filmska, televizijska i pozorišna glumica Milena Dravić dobitnica je nagrade za životno delo manifestacije "Nušićevi dani" u Smederevu, saopštio je žiri te manifestacije...Manifestacija će ove godine biti održana od 19. do 28. aprila, a nagrada će dobitnici biti uručena na zatvaranju "Nušićevih...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.