Milena Dravić bila je najzvezdaniji simbol Jugoslavije

Izvor: N1 televizija, 19.Okt.2018, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milena Dravić bila je najzvezdaniji simbol Jugoslavije

Milena Dravić ispisala je istoriju pokretnih slika ovih prostora i bila je najzvezdaniji simbol Jugoslavije, rečeno je na komemoraciji glumici koja je preminula u nedelju.

U svakoj ulozi Milena se trudila da pokaže da ima nade, rečeno je o glumici i njenih više od 160 filmskih, televizijskih i pozorišnih likova, na komemoraciji okončanoj petominutnim aplauzom u sali Zvezdara teatra.

Glumica Jelisaveta Sablić je izjavila da je Milenu Dravić publika obožavala >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << od prvog dana.

Ostaje nam da se ponosimo što je bila naša, dobra, iskrena, draga, lepa i hrabra do poslednjeg dana, rekla je Jelisaveta Sablić.

Filmski kritičar Radoslav Zelenović je ocenio da je umetnički opus Milene Dravić istorija srpske kinematografije i jugoslovenskog prostora.

Svaka njena uloga je donela nešto autentično. Imala je harizmu karakterističnu za najveće zvezde u istoriji filma. Uvek je bila najbolja i predstavljala uzor u tome kako voleti svoje uloge, izjavio je Zelenović, navodeći filmove "Prekobrojna", "Kozara", "Jutro", "Bitka na Neretvi" i "Bure baruta".

Zelenović je rekao da je vrlo verovatno da bi Milena Dravić i njen muž Dragan Nikolić više radili devedesetih godina "da nisu davali doprinos demokratskoj kičmi koja se tada formirala".

Milena i Dragan nisu propustili nijedno društveno gibanje, a da se nisu pojavili i jasno govorili ono što nas je sve mučilo i kako da učinimo napor da se nešto promeni, izjavio je Zelenović.

On je ocenio da je Milena Dravić bila istinska filmska diva.

Režiser Jagoš Marković je rekao da je Milena Dravić bila i ostala prepuna lepote koja će spasiti svet.

“Bila je plemenitost, duh i šarm, bila je Beograd, Jugoslavija i svet i sada se završava epoha u kojoj su velikani bili veliki ljudi. Bila je i ostala zvezda i njena svetlost je neugasiva”, izjavio je Marković.

Režiser Stefan Arsenijević je ocenio da se velika jugoslovenska kinematografija ne može zamisliti bez Milene Dravić.

Ona je bila najveća filmska zvezda, ali i jedna od nas. Gde god da se rodila, bila bi filmska diva, rekao je Arsenijević.

Režiser Dejan Mijač je izjavio da je u današnjem svetu vrlo malo dobrote među ljudima, a da je Milena Dravić isijavala dobrotu, koja je opredeljivala ljude da je vole.

Uz pomoć ljubavi je pravila čaroliju i od nas odlazi kao neka dobra vila, rekao je Mijač na komemoraciji, na kojoj su, uz pesme "She" Šarla Aznavura i "Milena" Arsena Dedića, prikazane scene iz filmova, televizijskih drama i serija i pozorišnih predstava Milene Dravić.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.