Milan Todić: Slika u slici

Izvor: Arte, 09.Okt.2019, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Todić: Slika u slici

U petak, 11. oktobra u 19h. u Galeriji SKC Novi Beograd otvara se samostalna izložba radova autora Milana Todića, pod nazivom, "Slika u slici".

Milan Todić, jedan od najuspešnijih srpskih slikara koji više od 30 godina živi van zemlje, drugi put samostalno izlaže u Beogradu i Srbiji. Izložba se realizuje na predlog likovnog kritičara Dejana Đorića. Rođen u Šapcu 1965, školovan u Novom Sadu, diplomira na zagrebačkoj Likovnoj akademiji. Karijeru tokom više decenija  Todić je slikar realističke figuracije neopterećen uobičajenim formama realizma u Srbiji (hiperrealizam, zavičajni realizam). Tematski je posvećen pejzažu, ljudskoj figuri i portretu.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.