Milan Krajnović: Amalgam

Izvor: Arte, 08.Okt.2018, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Krajnović: Amalgam

Do 18. oktobra, 2018. godine u Galeriji SKC Novi Beograd može se pogledati samostalna izložba grafika autora Milana Krajnovića, pod nazivom, "Amalgam"

"Kao dio veće slike koja je život koji živim, moji radovi prate moje unutrašnje promjene, i riječ je zapravo o stalno otvorenom ciklusu. Svaki rad je priča za sebe i pristupam mu prema zahtjevima koje mi podastire tokom vremena provedenog u obradi matrice. Oni nisu proizvod ciljanog hvatanja u koštac sa određenim likovnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << problemima i ne ilustruju neki spolja nametnuti koncept, već su, prije reakcija na ono što me dotakne i uzbudi. Rezonanca. To je obično neki produkt slučajnosti otkriven u neposrednoj okolini, ili brza „žvrljotina“ iz mog bloka. Konačni rezultat je kombinacija oboje. Ushićenje je najvažniji dio mog kreativnog procesa, jer ako se ne pojavi na početku i na kraju (posebno na kraju) izrade djela, tada je riječ o neuspjelom komadu.  Introspekcija i iscjeljenje u jednom."

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.