Izvor: Arte, 08.Mar.2016, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Kašanin: Gradovi i dvorci u srednjevekovnoj Srbiji

Predstavljanje knjige Milana Kašanina: Gradovi i dvorci u srednjevekovnoj Srbiji, priredila Branka Ivanić, četvrtak, 10. mart 2016. u 18 časova, Galerija fresaka, Cara Uroša 20.

Predstavljenje ovog, po prvi put objavljenog materijala, zakazano je u Galeriji fresaka gde je Milan Kašanin bio prvi direktor ove jedinstvene ustanove danas u sastavu Narodnog muzeja u Beogradu. Ovaj ugledni istoričar umetnosti i književnik, bio je i direktor Narodnog muzeja u vreme kada je nosio >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << naziv Muzej kneza Pavla, uporedo baveći se istraživanjima i proučevanjem srednjovekovne umetnosti Srbije.  Knjiga Gradovi i dvorci u srednjovekovnoj Srbiji jeste objedinjeni segment naučne građe i fotografija Milana Kašanina, iz bogatog rukopisnog fonda koji se po želji samog autora čuva u Narodnom muzeju u Beogradu. Izdanje je konačno uobličila i priredila mr Branka Ivanić muzejski savetnik Narodnog muzeja u Beogradu.O knjizi dr Milana Kašanina, Gradovi i dovrci u srednjovekovnoj

Srbiji 10. marta u 18 časova će govoriti:

mr Bojana Borić Brešković, direktor Narodnog muzeja u Beogradu i glavni i odgovorni urednik izdanja

Jana Aleksić -  Institut za književnost i umetnost

prof. dr Miodrag Marković, dopisni član SANU - Filozofski fakultet u Beogradu

mr Branka Ivanić –muzejski savetnik Narodnog muzeja u Beogradu i priređivač izdanja

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.