Metamorfoze najbolja predstava Purgatorja 2011

Izvor: Blic, 27.Avg.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Metamorfoze'' najbolja predstava ''Purgatorja 2011''

Predstava ''Metamorfoze'' Jugoslovenskog dramskog pozorišta u režiji Aleksandra Popovskog, a u dramatizaciji Jelene Mijović, osvojila je odlukom žirija nagradu za najbolju predstavu na Šestom festivalu mediteranskog teatra ''Purgatorje 2011'' u Tivtu, navodi se u saopštenju organizatora festivala.

U obrazloženju žirija stoji da je predstava ''Metamorfoze'' ''celovit teatarski čin koji pomera granice estetike i glumačke igre''.

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dodeljena je jednoglasno i ravnopravno glumcima iz predstave ''Metamorfoze'', Nebojši Glogovcu i Jeleni Djokić, uz obrazloženje žirija da se nagrada dodeljuje za ''izuzetan dijapazon glumačkih umeća''.

O dobitnicima je odlučivao žiri u sastavu - teatrolog Darko Antović (predsednik), producent Zoran Zzivković, glumica Vesna Vujošević, reditelj Petar Pejaković i dramaturg i publicista Dragana Tripković.

Povezane vesti: Ovidijeve metamorfoze večeras na Steriijinom pozorju Nagrada za životno delo uručena Olgi Odanović Aleksandar Popovski: Više nemam želju za destrukcijom Milena Dravić kao maestralna Mod Predstava po tekstu Borisa Dežulovića večeras u JDP-u

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trijumf JDP-a u Tivtu

Izvor: SEEcult.org, 27.Avg.2011

Jugoslovensko dramsko pozorište trijumfovalo je predstavom “Metamorfoze” na šestom Festivalu mediteranskog teatra “Purgatorije” u Tivtu, a dve nagrade odneo je i HNK Ivana Pl. Zajca za “Turbo folk”. Komad “Metamorfoze”, u režiji Aleksandra Popovskog, proglašen je najboljim na šestom...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.