Metalika objavila novi album: Grupa obećala svetsku turneju VIDEO

Izvor: B92, 18.Apr.2023, 17:27

Metalika objavila novi album: Grupa obećala svetsku turneju VIDEO

Metalika je predstavila svoj 12. studijski album 72 Seasons.

Izdanje je opisano kao zbirka novog materijala koji stiže nakon izdanja Hardwired…To Self-Destruct iz 2016. godine donosi 12 pesama sveukupnog trajanja više od 77 minuta.

"72 sezone. Prvih 18 godina naših života formiraju naše pravo ili lažno ja. Koncept onoga što su nam roditelji rekli o tome ko smo. Mogućnosti prepiranja oko toga kakva je naša osobnost. Smatram da je najzanimljiviji deo cele priče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kontinuirano proučavanje tih temeljnih uverenja i načina na koji ona utiču na našu percepciju današnjeg sveta. Veliki deo našeg iskustva u odrasloj dobi rekonstrukcija je ili reakcija na proživljeno u detinjstvu. Ili smo zatvorenici detinjstva ili se oslobađamo tih okova. To nosimo sa sobom", rekao je frontmen grupe.

Muzičku produkciju potpisuje Greg Fidelman zajedno s Hetfildom i Ulrihom, a uz CD, LP i digitalno izdanje, dostupan je i u posebnoj seriji na crnom vinilu te ograničenim kolekcionarskim varijantama.

Album je objavljen za Blackened Recordings, label benda.

Metalika će album koncertno promovisati na velikoj svetskoj turneji naziva M72! Turneja će obuhvatiti velik deo 2023. i 2024. godine. U svakom najavljenom gradu sviraće dve večeri zaredom, i to s posebno kreiranim set-listama. Evropskih datuma (zasad) nema puno na radaru, prenosi Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.