Meša Selimović srpskoj književnici

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2010, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Meša Selimović" srpskoj književnici

Na 10. međunarodnim književnim susretima "Cum grano salis" u Tuzli večeras je saopšteno da je nagradu "Meša Selimović" dobio roman "Kaja, Beograd i dobri Amerikanac" srpske književnice Mirjane Đurđević. U konkurenciji je bio roman i "Tri slike pobede" Zvonka Karanovića, oba u izdanju beogradske "Lagune".

Ostala tri romana koja su ušla u finale su, iz BiH, "Pjesme divljih ptica" Enesa Karića i "Sedam strahova" Selvedina Avdića iz Hrvatske je u jedan roman - "Unterstadt" >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ivane Šojat Kuči, dok ove godine u užem izboru nije bilo kandidata iz Crne Gore.

Odluku je doneo peteročlani žiri u sastavu: Stevan Tontić, Alma Denić Grabić, Zdenko Lešić, Angela Rihter i predsednik Miljenko Jergović.

Romani su, kako je saopštio žiri, u pogledu tematike,u strukturlanom smislu, ali i obradi priče, veoma raznovrsni.

Nagrada za roman sa govornog područjima Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH sastoji se od statue "Mastionica i pero" i 7000 konvertibilinih maraka.

Odluka o dobitniku za najbolji roman objavljen u 2009. godini na prostoru BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, saopštena je u Kristalnoj dvorani hotela "Tuzla".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.