Mel Gibson snima film o Vikinzima

Izvor: Blic, 20.Jan.2010, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mel Gibson snima film o Vikinzima

Holivudski glumac i reditelj Mel Gibson najavio je snimanje blokbastera o Vikinzima u kom će glavnu ulogu poveriti Leonardu di Kapriju.

Radnja filma biće smeštena u deveti vek, u period kada su Vikinzi napadali britansko ostrvo. Zanimljivo je da će se u filmu koristiti jezik koji se govorio u to doba, i biće mešavina staro-engleskog i nordijskog, tako da će film biti titlovan.

Početak snimanja je najavljen za ovu jesen, a scenario je napisao Vilijam Monaham, dobitnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Oskara za najbolji scenario za film "The Departed".

Gibson je izjavio da je još sa 16 godina imao ideju da snimi film o Vikinzima. Mnogi ljubitelji filma u ovoj njegovoj odluci vide povratak tematici koju je obrađivao u svom velikom hitu iz 1995. Hrabro srce, koji je dobio pet Oskara, uključujući i Oskar za najbolji film i širom sveta zaradio preko 200 miliona dolara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.