Mekelenu nagrada u San Sebastijanu

Izvor: B92, 13.Sep.2009, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekelenu nagrada u San Sebastijanu

Britanski glumac Ijan Makelen (Ian McKellen) dobiće nagradu za životno delo na filmskom festivalu u San Sebastijanu, objavio je BBC News.

U saopštenju organizatora smotre navodi se da mu je nagrada Donostija dodeljena kao "jednom od vodećih britanski filmskih, pozorišnih i televizijskih glumaca".

"Njegova svestranost omogućila mu je da igra neverovatno različite uloge, od Šekspirovih klasičnih rola do savremenih superheroja, od uloga u autorskim filmovima, do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komercijalnih produkcija", dodaje se u saopštenju.

Makelen (70) je najpoznatiji po filmskim ulogama u serijalu "Iks-Men" i kao Gandalf u "Gospodaru prstenova" za kojeg je bio nominovan za Oskara.

Prošle godine nagradu Donostija podelili su Meril Strip (Meryl Streep) i Antonio Banderas.

Festival u San Sebastijanu, 57. po redu, održava se od 18. do 26. septembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.