Mehta diriguje, vi pomažete Filharmoniji

Izvor: Mondo, 20.Maj.2013, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mehta diriguje, vi pomažete Filharmoniji

Na Gala koncert Beogradske filharmonije pod vođstvom Zubina Mehte po cenama od dve do pet hiljada dinara. Ko plati 28.000 dinara ide i na koncert i na donatorsku večeru.

U utorak, 21. maja počinje prodaja za Gala koncert Beogradske filharmonije pod dirigentskom palicom Zubina Mehte 10. juna na Kolarcu.

Karte se mogu kupiti putem online sistema na sajtu www.bgf.rs, kao i na biletarnici Filharmonije. Za ovu priliku izmenjena je kategorizacija sedišta na Kolarcu, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << će umesto standardne tri, ulaznice biti dostupne u četiri nove kategorije. Karte se mogu kupiti po ceni od 2.000, 3.000, 4.000 i 5.000 dinara, a po šemi koja je dostupna na sajtu Filharmonije.

Početak je planiran za 19 časova, s obzirom na to da je koncert prvi deo celovečernjeg događaja, iza koga sledi donatorska večera.

Upravo za tu večeru u hotelu "Square Nine" postoji i ograničeni broj ulaznica po ceni od 28.000 dinara, a one će biti u prodaji od 1. juna.

Publika će osim vrhunskog muzičkog doživljaja, kupovinom ulaznica za ovaj koncert podržati orkestar Beogradske filharmonije, s obzirom na to da je sav prihod sa koncerta i donatorske večere namenjen finansiranju budućih međunarodnih turneja orkestra.


Mehta će dirigovati uvertiru Rozamunda i Nedovršenu simfoniju Franca Šuberta, kao i Posvećenje proleća Igora Stavinskog, u godini u kojoj se obeležava stogodišnjica od premijere ovog dela.

Zubin Mehta već godinama neguje poseban odnos sa orkestrom Beogradske filharmonije, kojoj se rado vraća, kad god mu to brojne obaveze dozvole, sa namerom da pomogne ostvarenju ambicioznih planova orkestra.

Poslednji put u Beogradu je dirigovao 2010. godine, i tom prilikom posle koncerta, obratio se publici sa scene: "Imam jedan san, a to je da ovaj divni orkestar dobije novu salu, jer vi ni ne slutite kako bi oni tek sjajno zvučali u novoj dvorani, koju zaslužuju".

(MONDO - foto: Beogradska filharmonija)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Prodaja karata za koncert Filharmonije sa Mehtom

Izvor: Akter, 20.Maj.2013

Donatorski Gala koncert Beogradske filharmonije sa Zubinom Mehtom biće održan 10. juna na Kolarcu, a sutra počinje prodaja karata

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.