Međunarodni pozorišni festival Slavija 2016

Izvor: Akter, 11.Feb.2016, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni pozorišni festival "Slavija 2016"

Jubilarni 15. Međunarodni pozorišni festival "Slavija 2016" biće ove godine održan od 9. do 19. marta i na njemu će nastupiti 12 predstava iz devet zemalja sa tri kontinenta

On je na konferenciji za novinare istakao da je ovaj festival dobio prošle godine u Parizu etiketu EFFE 2015/2016. i time postao deo platforme 100 festivala koji su sinonim za umetnički kvalitet i imaju značajan uticaj na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.

Pozorišnu smotru koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << organizuje privatno pozorište Slavija otvoriće Darko Brlek, predsednik Evropske asocijacije festivala (EFA).

Govoreći o Festivalu na kome je predsednik Međunarodnog žirija Raško Jovanović je istakao da je ovo pozorišna smotra na kojoj se "neguju svi cvetovi", a jedini kriterijum je da je dobra predstava.

Ove godine će nastupiti pozorišta iz Rusije, Grčke, Rumunije, Azerbejdžzana, Litvanije.

"Ovde nema programskih floskula već je Festival dobrih predstava i uprkos činjenici da su scena i gledalište na istoj ravni ne radi se samo o kamernim izvođenjima već je obezbeđena repertoarska raznovrsnost", istakao je Jovanović.

Jovanović je dodao da pozorište "Slavija" pokreće od ove godine još jedan pozorišni festival koji će trajati sedam dana od 20. oktobra i biće posvećen isključivo Branislavu Nušiću.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.